Elmer

Elmer

zondag 8 mei 2022

Thema De knuffelkoningin

We startten na de vakantie met enkele witte dagen. Er werd dus geen thema uitgewerkt en de kinderen wenden terug aan het ritme van de school. We hadden geluk, want de paashaas kwam langs met lekkers om de paasmandjes te vullen! 🐰Er werd tijdens de witte dagen heel veel gebouwd 😊

We speelden met de oudste kleuters een estafette met blokjes. Daarna hebben we de torens gemeten door de blokjes te tellen en ze naast elkaar te zetten. 

Met de jongste kleuters sorteerden we de blokken volgens kleur in de juiste cirkel. Daarna maakten we er torens van en keken welke de grootste en welke de kleinste was. Zo wisten we meteen welke de meeste en welke de minste blokken had. Daarna werden er enkele blokjes weggetoverd, maar welke? Niet spieken!!

21 april was het Lentebosdag. Met leerlingen van de tweede kleuterklas tot en met het zesde leerjaar gingen we naar het Drongengoedbos om er van alles bij te ontdekken.

  • We gingen met de gids op pad. Met verschillende dieren en liedjes leerde ze ons heel wat bij!

  • We leefden ons helemaal in in bij. We verzamelden stuifmeelkorrels en brachten ze naar de bijenkoningin.
  • Daarna vertelde de imker ons heel veel over de bijen, de bijenkoningin en honing. We mochten allemaal eens proeven van de honing en Sanne werd de bijenkoningin van de klas. Ze kreeg een blauw nummertje, zoals we zagen bij de echte bijenkoningin.


Een beetje lijm
Het nummertje erop leggen

Een beetje blazen


  • Daarna mochten we ons helemaal uitleven in het speelbos.


Op maandag kwam er een prinses in de klas. Ze had bloemen mee. Ze vertelde dat ze op bezoek was geweest bij een bloemenkoningin. Ze kreeg er een paar mee. Hiermee konden we spelen in de winkelhoek.Samen met meester Wouter sorteerden we de bloemen in de tuin door middel van een matrix.Er werden heel veel bloemen gemaakt.   (Dit themamateriaal mochten we gebruiken van Kato uit de Rikkiklas)
  


We leerden ook het liedje dat we op Moederdag gaan zingen voor onze mama's.We maakten taartjes met loose parts en kinetisch zandEr werd volop gespeeld in het kasteel van de prinses.


We maakten de cadeautjes om onze mama's te verrassen op Moederdag.
  • We beplakten de potjes met krantenpapier en beschilderden die erna.


  • Daarna bekleefden we de potjes met een patroon: hartje, bloemetje, hartje, bloemetje,...

  • We zaaiden onze zonnebloemen.
  • We maakten onze kaarten.

  • We stempelden hartjes en schreven/stempelden 'mama' op de zakjes.
De prinses kwam terug van de koekjeskoningin met heerlijke donuts, croissants en een chocoladekoek. Hoe verkopen we dat in de winkel? We probeerden het eens samen in de kring. Daarna lukte het heel goed om het zelf in de winkelhoek te spelen. Daarna werd er gezellig gegeten in de poppenhoek.
De stukjes van de woordpuzzels zaten verstopt in de rijstbak. Het lukte ons gelukkig om alles op de juiste plaats te leggen en dus de woorden te vormen.We gingen net zoals de prinses opzoek naar de knuffelkoningin tijdens het spelletje 'cactus en bloem'.
De prinses was langsgegaan bij de koningin van de nacht. Ze bracht een prachtige tent mee om boekjes in te lezen. Dat was zo gezellig!Enkele kleuters schilderden iets over het verhaal. Het werden echte kunstwerken!Juf Marijke nam 29 april afscheid van ons. Ze is nu met pensioen. Omdat we haar toch erg zullen missen, zongen we een liedje en deed ze een paar spelletjes.Op 3 mei waren de ouders uitgenodigd op de openklasdag om een kijkje te nemen in onze klas. We speelden samen met de mama's en papa's. Dat was heel leuk!

De bloemenkoningin (tikker) wilde haar bloemen graag terug, maar wij wilden er nog een paar plukken uit haar tuin. Wanneer we getikt werden door de bloemenkoningin moesten de geplukte bloemen in de vaas (springen in de getekende vazen). Als de bloemen in de vaas zaten, mochten we opnieuw een poging doen om wat bloemen te plukken.
De prinses had ook onze hulp nodig om de poezen van de poezenkoningin te tellen. Gelukkig wilden enkele kinderen helpen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten